Avantajele pe care le aduc jocurile de societate în perioada pandemiei

Avantajele jocurilor de societate pe timp de pandemie
În ultimii 2 ani trecem printr-o perioadă dificilă pentru toată lumea. Pandemia ne-a lovit pe neașteptate și am fost închiși în casă, izolați de prieteni. Am început să căutăm opțiuni noi de divertisment și socializare. Ne-am amintit rapid de unele dintre cele mai bune și mai iubite jocuri de familie care ne-au distrat în weekend și ne-au adus împreună. În zilele noastre, există o altă mare comoditate – Internet.

Pe lângă faptul că ne distrează, aceste jocuri au și un impact foarte bun asupra dezvoltării noastre, îmbunătățindu-ne gândirea strategică, concentrarea și logica. Toate jocurile noastre preferate sunt disponibile online și le putem juca împreună cu prietenii și chiar putem face prietenii noi. Cele mai râvnite jocuri online gratuite sunt table, remi, monopoly, șeptică și domino. Dar cum aceste jocuri ajută la dezvoltarea noastră, puteți afla în utmătoarele rânduri.

Jocurile online îmbunătățesc abilitățile sociale

Contrar stereotipului cum că cei care se joacă pe PC sau telefon mai frecvent sunt oameni timizi, retrași, care greu socializează, se pare că jocurile online gratuite chiar îmbunătățesc abilitățile sociale. Acestea chiar încurajează comunicarea între jucătorii, indiferent dacă se cunosc sau nu. A râde și a vă distra cu ceilalți poate favoriza empatia, compasiunea, încrederea și intimitatea.

Jocul nu trebuie să includă o activitate specifică. Aceasta poate fi, de asemenea, o stare de spirit. Dezvoltarea unei stări de spirit jucăușe vă poate ajuta să vă relaxați în situații stresante, să rupeți gheața cu necunoscuți, să vă faceți prieteni noi și să creați relații interesante.

Reduce stresul

Jocul ne distrează și acest lucru duce la eliberarea endorfinelor, care sunt substante chimice naturale, eliberate de organism care îi conferă acestuia o stare de bine si, după sfatul medicului, pot calma, temporar, orice tip de durere. Jocurile sunt activități plăcute, care implică interacțiunea cu oameni din jurul tău, vă oferă recompense pentru lucrurile pe care le faceți bine, iar toate acestea ajută la deconectarea de stres și presiunile vieții cotidiene.

Stimulează creativitatea

Copiii mici învață adesea cel mai bine când se joacă – un principiu care se aplică și adulților. Veți învăța o sarcină nouă mai bine atunci când acest proces este distractiv și sunteți într-o stare relaxată. Jocul vă poate stimula și imaginația, ajutându-vă să vă adaptați mai ușor și să rezolvați diferite probleme.

Îmbunătățesc funcționarea creierului

A juca table, a face un joc de remi online sau implicarea în alte activități distractive care provoacă creierul, pot ajuta la prevenirea problemelor de memorie și la îmbunătățirea funcției creierului. Interacțiunea socială a jocului cu familia și prietenii poate, de asemenea, ajuta la îndepărtarea stresului și depresiei. Jocurile de strategie implică rapiditate în luarea deciziilor, dar și capacitatea de a rezolva probleme în timp record.

Acest lucru devine cu atât mai evident atunci când începeți să jucați un joc nou. Rapiditatea pe care o dobândiți pe măsură ce vă obișnuiți cu jocul, este cel mai bun semn al acestui lucru. În plus, în funcție de experiența jucătorului, această rapiditate poate apărea mai repede, atunci când frecvent încercați jocuri noi.

Jocurile și relațiile interumane

Jocul este unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru păstrarea relațiilor proaspete și interesante. Jocul social aduce bucurie, vitalitate și capacitate de adaptare. Jocul poate, de asemenea, vindeca resentimentele și neînțelegerile. Prin joc, învățăm să avem încredere reciprocă și să ne simțim în siguranță.

Încrederea ne permite să lucrăm împreună, să ne deschidem și să încercăm lucruri noi. Efectuând un efort conștient de a încorpora mai mult umor și joc în interacțiunile zilnice, puteți îmbunătăți calitatea relațiilor cu colegii, membrii familiei și prietenii.