Ce beneficii vă pot aduce jocuri sociale pe internet

Ce beneficii vă pot aduce jocuri sociale pe internet
Auzim constant, că jocurile online nu sunt bune pentru sănătatea noastră și că sunt doar o pierdere de timp. Totuși, este chiar așa? Cercetările recente în acest domeniu demonstrează exact contrariul. Jocurile sociale online nu sunt numai utile, dar ne pot ajuta în multe aspecte diferite ale vieții noastre. Aflați care sunt cele mai comune beneficii ale jocurilor sociale online în acest articol despre beneficiile gaming-ului.

Relația cu familia

De curând, s-a demonstrat că majoritatea jucătorilor au relații mai bune cu familiile lor în comparație cu non jucătorii de aceeași vârstă. Acest lucru se datorează multor motive, iar unul dintre acestea este destul de trivial, în timp ce adolescenții de vârsta lor ies și petrec timp afară prin cluburi și discoteci, cei care preferă jocurile online vor rămâne mai frecvent acasă. Stând acasă, petrec mai mult timp cu familia lor și acest lucru creează o legătură mai puternică. Se pot crea relații mai strânse cu membrii familiei și chiar pot juca împreună, făcând alianțe atât offline cât și online.

În plus, mulți vor avea relații mai strânse cu membrii gospodăriei, deoarece aceștia vor fi în strânsă apropiere și vor avea interacțiune cu aceștia. Unii chiar vor arăta jocul membrilor familiei lor și ar putea juca cu ei, făcându-i alianțe atât în ​​lumea online, cât și în cea offline. Acest lucru întărește relațiile între ei.

Conștientizarea în timpul activităților

Deoarece jocul sporește vigilența, ca cei care se bucură de această activitate au o atenție mai bine dezvoltată. Acest lucru se datorează faptului că creierul lor este antrenat să observe detaliile și să le proceseze mai rapid. Jucând jocuri, numărul de sinapse din creier, care se ocupă de reperarea detaliilor, crește și devin mai puternice. Neuronii care sunt responsabili pentru răspunsurile rapide, devin mai antrenați.

Una dintre primele cercetări în domeniul jocurilor online, care a fost efectuată, a fost la nivelul creierului și a efectelor gaming-ului asupra acestuia. S-a demonstrat că există o creștere a vitezei reflexelor și a răspunsului la stimuli. În plus, se pare că există o creștere a vitezei de procesare a informațiilor și a răspunsului corect la acestea.

Implicarea în activități legate de școală

Deoarece adolescenții, care joacă online au o conștientizare crescută, ei sunt mai predispuși să fie angajați în activități legate de școală și au șanse mai mari să rămână concentrați pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru se datorează faptului, că jocul online necesită un nivel ridicat de concentrare asupra sarcinii date, astfel încât ei sunt bine pregătiți pentru a intra în acțiune și a termina sarcina cu mai repede.

Desigur, jocurile pot împiedica obligațiile școlare, dar se pare că există o corelație pozitivă între joc și performanță în școală, în special în activitățile legate de sarcini. Creierul recunoaște sarcinile și trece direct pe acestea, folosind o mulțime de resurse pentru a rezolva problemele și a le încheia în cel mai scurt timp. Această eficiență este practicată în timpul jocului online, deoarece nu există nicio modalitate de a întrerupe jocul și trebuie să fie în centru acțiunii tot timpul.

Sănătate mintală îmbunătățită

Considerăm, că cei care joacă jocuri online sunt mai puțin sociali, dar avem tendința să subestimăm nivelurile de socializare pe care le au acești oameni. Când vine vorba de ei, au o mulțime de prieteni online cu care sunt în contact permanent. Ei tind să fie mai puțin anxioși și deprimați în comparație cu cei de vârsta lor, iar acest lucru este foarte important, mai ales la vârsta adolescenței, când creierul se dezvoltă.

Pe lângă aceasta, agresivitatea este redusă și au un control mai bun. Partea foarte importantă este să învețe să rămână concentrați și să-și controleze emoțiile, deoarece acestea pot afecta jocul și rezultatul, de aceea oamenii care joacă au mai mult control, atunci când vine vorba de exprimarea emoțiilor puternice și au mecanisme de adaptare mai bune. În plus, platforme precum Remi Online, oferă multe opțiuni, care le permit jucătorilor să comunice și să-și externalizeze emoțiile, fără că acestea să ajungă la agresivitate.

Mai puține șanse de abuz de substanțe

Datorită celor menționate mai sus, fiind într-o relație mai bună cu membrii familiei lor și petrecând mai mult timp acasă, există șanse reduse de a intra în contact cu diferite substanțe interzise. În plus, au control bun al emoțiilor lor și, în general, sunt foarte fericiți, deoarece fac lucrurile pe care le plac. Acest lucru crește sinteza de neurotransmițători serotonină și dopamină, făcându-i să se simtă mulțumiți și împliniți.

Acesta este un lucru foarte bun, deoarece cu stimuli naturali și sentimente de fericire este mai puțin probabil ca aceștia să vrea să caute alte stimulente. Chiar dacă le încearcă, probabilitatea unei utilizări ulterioare este redusă în comparație cu cele care nu joacă jocuri online. Jocurile online mobile și pe calculator sunt extrem de benefice, mai ales în această perioadă de pandemie, iar jocurile clasice, precum Table online, au revenit la popularitate.

Concluzii

Având în vedere avantajele de mai sus, ne putem bucura de jocuri online gratuite și, de asemenea, ne putem dezvolta abilitățile, aplicând strategii Remi noi, socializând cu oameni din toată lumea și făcând prietenii noi, care nu sunt limitate de distanțele între noi.