Remi etalat logo

Remi Etalat Online

Acasă » Remi Etalat

Cum să joci Remi Etalat

Bucurați-vă de jocul nostru multiplayer Remi (Rummy 45) cu prieteni și familie. Conectați-vă cu oameni din întreaga lume, soclializați și explorați multe opțiuni speciale.

Parcurgeți paragrafele de mai jos pentru a deveni un jucător de Remi Online reușit.

Nu sunt mulți cei care cunosc faptul, că jocul de Remi cu piese, ci nu cu cărți de joc, a fost inventat de un evreu român. În acea perioadă, cărțile de joc erau interzise de regimul totalitar, așa că Ephraim Hertzano a căutat o variantă să continuie să joace jocul preferat, fără să încalce legea. În prima fază a creat niște piese de lemn, care aveau numere și culori diferite. Aceste piese erau destul de scumpe și de aceea el a schimbat materialul cu piese din plastic. Prietenii lui repede s-au adapta la noul joc și vestea s-a răspândit repede.

Jucători și Obiective Joc Remi

Jocul de Remi Online (Rummy 45) conține 106 piese: 104 piese sunt numerotate de la 1 la 13, iar 2 piese sunt Joker. Piesele cu numere sunt împărțite în 4 culori: roșu, galben, albastru și negru. Fiecare culoare conține numerele de la 1 la 13 în dublu exemplar.

Piesele se aranjează pe o tablă de joc, setul de joc Remi conține în total 4 table de joc pentru cei 4 jucători.Jocul poate fi jucat cu 2, 3 sau 4 jucători. Fiecare jucător primește la început 14 piese, iar jucătorul care va începe jocul primește 15 piese.

Obiectivul jocului este de a scăpa de toate piesele de pe tabla prin etalarea (coborârea) lor pe masa în suite și formații.

Remi piesă

Piesele de joc și distribuirea lor

După ce au fost amestecate și întoarse cu fața în jos, piesele sunt grupate în grămezi de câte 7 și așezate pe masa. Va rămâne o piesă negrupată care se va întoarce cu fața în sus și care va fi Atu. Se numără grămezile în funcție de numărul piesei Atu. Se ridică o piesă și se înlocuiește cu Atu-ul întors cu fața în sus. Piesa ridicată se așează pe următoarea grămadă.

Pentru variantele de jocuri Remi Etalat online piesele vor fi împărțite automat la început. Fiecare jucător își aranjează piesele pe tabla. Din grămezile rămase se vor trage piese în timpul jocului.

Primul jucător (cel care a primit 15 piese) va începe jocul prin a lasă jos o piesă pe care nu o poate folosi. Această piesă este așezată în poziție orizontală. Jucătorii trebuie să adune piese care să formeze grupuri sau combinații valide (suite și formații) ce vor putea fi apoi etalate (coborâte pe masa de joc). Tura fiecărui jucător începe prin tragerea unei piese din grămada. Apoi, dacă jucătorul are combinații valide (suite, formații) pe tabla lui, poate să le coboare (etaleze) pe masa de joc. Ca să închidă tura, jucătorul trebuie să arunce o piesă, pe care nu o poate folosi.

Remi piesă

Etalarea pieselor

Există 2 tipuri de combinații valide:

 • Suită – este un grup format din cel puțin 3 piese consecutive de aceeași culoare. Piesa cu numărul 1 poate fi folosită pentru a face o suită de tip 1-2-3 sau poate fi folosit după piesă cu 13 pentru a face o suită de tip 12-13-1. Un 1 nu poate fi așezat niciodată în mijlocul unei suite: 13-1-2 nu este o suită validă.
 • Formație – este formată din 3 sau 4 piese cu același număr dar de culori diferite. O formație este completă când are 4 piese. O formație completă nu mai poate fi extinsă.
 • Joker – poate fi folosit pentru a ține locul oricărei piese într-o suită sau formație. Odată folosit un Joker va ține locul unei singure piese. Un Joker coborât pe masa de joc, poate fi folosi numai încă o dată de către jucătorul care îl poate înlocui cu piesa a cărei loc ține. O combinație validă de piese cu Joker este formată de un Joker și încă 2 piese sau doi Jokeri și încă 4 piese reale.
 • Atu – Fiecare jucător poate trage Atu-ul în loc să tragă o piesă sau să ia ultima piesă aruncată, dacă Atu-ul este ultima piesă care îi mai trebuie pentru a încheia jocul. Condiția este jucătorul să facă imediat cu Atu-ul și cu cel puțin 2 piese de pe tabla o nouă suită/formație pe care să o coboare pe masa la joc Remi Etalat și să arunce o piesă cu care va închide jocul.
Remi piesă

Desfășurarea jocului după prima etalare

Pentru prima coborâre la jocuri Remi online trebuie să aveți cel puțin o suită și un total de 45 de puncte. Se pot coborî doar suite, dar nu se pot coborî doar formații. După prima etalare, la fiecare tură, după ce a tras o piesă și înainte de a arunca, un jucător poate etala alte suite și formații sau poate „lipi” piese la celelalte formații/suite, aflate pe masa.

Nu e obligatoriu ca la fiecare tură să se coboare o combinație. Acestea se pot ține pe tabla și le poate utiliza mai târziu, dacă așa preferă jucătorul. Dacă un jucător nu a etalat piese încă, el poate trage numai ultima piesă din șir doar dacă acea piesă îl ajuta să etaleze imediat.

Remi piesă

Regulament Remi Etalat – Valoarea pieselor

Regulament Remi Etalat după prima coborâre:

 • Poate să coboare și alte suite și formații fără să mai îndeplinească regula de 45 de puncte;
 • Poate să adauge piese noi la formațiile și suitele deja coborâte de el sau de alte persoane;
 • Poate să ia ultima piesă aruncată de jucătorul precedent în loc să tragă o piesă din grămada. Condiția e că jucătorul să facă imediat cu acea piesa și cu cel puțin 2 piese de pe tabla lui o nouă suită sau formație pe care să o coboare pe masa;
 • Dacă jucătorul are 2 piese pe tabla care formează o suită sau formație cu oricare piesă din șir, jucătorul poate lua acea piesa de jos (să rupă șirul) pentru a etala suita sau formația formată cu aceasta. Jucătorul va primi pe tabla toate piesele aflate după piesa de la care a „rupt trenul”. Tot în acea tură poate lipi piese sau etala alte suite și formații;
 • Dacă jucătorul are exact piesa pe care un Joker o înlocuiește într-o suită sau formație a lui sau a altuia, jucătorul poate lua acel Joker și să-l înlocuiască cu acea piesa. Odată folosit în acest fel, acel Joker nu mai poate fi refolosit;
 • Jucătorul poate lipi piese la combinațiile etalate pe masa numai dacă a etalat în tura precedentă. Poate lipi abia din tura următoare celei de etalare.
Remi piesă

Valoarea pieselor la coborâre

Piese Puncte
2 – 9 5 puncte
10 – 13 10 puncte
1 într-o suită de tip 1 – 2 – 3 5 puncte
1 într-o suită de tip 12 – 13 – 1 10 puncte
Joker are valoarea piesei pe care o înlocuiește la coborâre

Valoarea pieselor la final de joc

Piese Puncte
2 – 9 5 puncte
10 – 13 10 puncte
1 într-o formație 25 puncte
Joker 50 puncte
Atu (dacă îl are de la începutul jocului) 50 puncte
Remi piesă

Alte reguli jocuri Remi Online

 • Dacă un jucător mai are pe tabla 3 piese sau mai puțin ceilalți jucători vor fi anunțați de acest lucru;
 • Dacă un jucător mai are pe tabla două piese sau una, nu mai are voie să rupă șirul. Poate lua numai ultima piesă din șir;
 • Dacă s-au terminat piesele din grămada, jocul se încheie fără ca cineva să ia bonusul de închidere. Locurile 1, 2, 3 și 4 sunt date de punctajele cumulate de fiecare jucător în parte, în timpul jocului;
 • Înainte de începerea jocului, dacă un jucător care are 3 perechi de piese identice, duble (același număr și aceeași culoare) poate să renunțe la joc;
 • Dacă la începutul jocului cineva are pe tabla piesa întoarsă ca Atu, atunci el va primi 50 de puncte ce se vor aduna la sfârșitul jocului; Jucătorul care închide jocul va primi 50 de puncte bonus;
 • Jucătorii care nu au etalat nimic au minus 100 de puncte;
 • Dacă cineva închide, aruncând un Joker, atunci valoarea punctelor sale se dublează;
 • Dacă Atu-ul este 1 sau Joker jocul „se dublează”. Câștigurile și pierderile sunt dublate;
 • Dacă se întâmpla nimeni să nu închidă și să se termine piesele de joc. În acest caz se închide jocul și fiecare jucător calculează piesele etalate minus piesele rămase pe tabla. În cazul jucătorilor care nu au etalat nimic, scorul lor este minus 100 de puncte.
Remi piesă

Sfaturi și strategii pentru a câștiga la joc Remi Etalat

Atunci când jucați Remi este important să țineți cont de o strategie Remi online. Este recomandat să identificați corect piesele și combinațiile pentru a ști ce trebuie să etalați și să aruncați jos. Nu toate piesele sunt la fel de valoroase. Piesele de mijloc pot fi mai utile decât piesele de valoare foarte mare sau foarte mică, pentru că vă vor ajuta să faceți mai multe variante de combinații valide.

Atunci când primiți piese care au valoare mare, recomandarea este să determinați pe care nu le puteți utiliza la primele cinci ture. Este important să nu păstrați piesele de valoare mare pentru mai mult timp.

Un alt aspect important la Remi este să puteți urmări piesele care au fost date jos. Puteți afla multe despre combinațiile adversarilor, dacă țineți cont de piesele care se află pe masa.

Pentru mai multe tipsuri și reguli Remi avansate citiți sfaturi și strategii pentru a câștiga la joc Remi Etalat online.

Remi piesă

Variante de Jocuri Remi

Remi Etalat – combinațiile valide sunt coborâte pe masa de joc. Închide cel care rămâne fără piese pe tabla de joc;

Remi pe Tablă – combinațiile valide se formează pe tabla de joc fără a le etala. Câștigă cel care formează combinații valide cu toate piesele pe care le deține și le coboară;

Remi Mozaic – se va realiza o suită completă (de la 1 până la 1). Trebuie să nu existe 2 piese consecutive de aceeași culoare. Primele 4 piese trebuie să fie de cele 4 culori. 1 de la început trebuie să aibă altă culoare decât 1 de la sfârșit;

Remi Monocolor – se va realiza o suită completă (de la 1 până la 1). Toate piesele sunt de aceeași culoare;

Remi Bicolor – 2 suite în 2 culori;

Remi Duble – 7 perechi de duble;

Pentru informații suplimentare despre istoria jocului Remi și alte variante inetersante citiți aici!

Puteți juca Remi Online, indiferent unde vă aflați, folosind un singur cont. Jocul este compatibil cu majoritatea dispozitivelor mobile.

Reguli Remi Etalat – Ghid printabil

Acesta este un ghid PDF file, cu reguli Remi Etalat de bază printabil. Printați acest ghid și îl veți avea la îndemână, atât pentru un joc Remi online cât și pentru variantă offline.
Reguli Remi Etalat - Ghid printabil

Descărcări:

Întrebări frecvente despre reguli Remi etalat

Iată aici, câteva întrebări frecvente despre regulament Remi Etalat, pe care fanii jocului de Remi le pun. Am adăugat și răspunsuri clare precum și un link care să vă ofere mai multe detalii pe fiecare subiect. Citiți în continuare rubrica noastră cu FAQ Remi online!

1. Câte piese are Remi?

Remi este un joc ce conține 106 piese. 104 dintre acestea sunt numerotate de la 1 până la 13 în 4 culori diferite. Cele două piese în plus sunt Jokeri – piesa, care înlocuiește orice altă piesă din joc. Fiecare culoare conține toate numerele de la 1 până la 13 în variantă dublă.

2. Care este obiectivul jocului?

Remi etalat este un joc social multiplayer, care poate fi jucat cu 2, 3 sau 4 jucători. Scopul jucătorilor este de a etala pe masa de joc cât mai multe combinații valide care să valoreze cât mai multe puncte. Câștigător este jucătorul care primul etalează pe masa toate piesele de pe tabla lui și acumulează cele mai multe puncte.

Mai mult puteți afla aici.

3. Cum se distribuie piesele?

Piesele de joc sunt grupate în grămezi de câte 7, piesa care rămâne este întoarsă cu fața în sus și este declarată atu. Primul jucător primește 15 piese, iar restul câte 14. Jocul începe jucătorul cu 15 piese, prin aruncarea unei piese în șir, care nu mai poate fi folosită.

Urmăriți acest link pentru a afla mai multe detalii.

4. Cum se formează combinațiile?

Combinațiile la Remi etalat sunt de 2 tipuri: suite și formații. Suitele sunt piese de aceeași culoare și numere ulterioare iar formațiile sunt de minim 3 piese de culori diferite și numere identice. Piesa 1 poate fi folosită și după 13 dar după aceea nu se poate folosi piesa cu numărul 2.

Vedeți aici cum se formează toate combinațiile.

5. Care sunt regulile la prima etalare?

Rummy 45, cum spune și numele are o regulă deosebită, legată de prima etalare, și anume prima etalare trebuie să fie de minim 45 de puncta și să conțină cel puțin o suită sau numai suite. Prima etalare se face după ce fiecare jucător a tras o piesă din grămadă li a aruncat o piesă în șir.

Citiți toate regulile la prima etalare aici.