Limbaj și terminologii folosite la joc Table

Limbaj și terminologii folosite la joc Table
Limbajul folosit pentru a juca Backgammon și table online este suficient pentru a băga pe oricine în ceață. Ești nou în jocul de Table? Obții acea privire cu fața de piatră când auzi cuvântul Poarta Ancoră? Ești complet perplex când cineva pretinde că are un Joker? Stai acolo și te întrebi ce înseamnă numărul de baloturi? Ei bine, nu ești singur, terminologia folosită în jocul de Table poate fi extrem de confuză, iar ceea ce este și mai uimitor este că există o mulțime de termeni.

În acest articol despre termenii folosiți la Backgammon, vom arunca o privire la câțiva dintre termenii cei mai des folosiți în jocul de Table și la ce înseamnă aceștia. După ce ați citit acest articol, veți putea folosi terminologia tablei ca un profesionist. Să începem!

  • Ancoră sau Gol – două sau mai multe piese care ocupă orice careu din casa adversarului.
  • Joker – O aruncare norocoasă de zaruri care poate influența jocul în favoarea unui jucător.
  • Numărarea punctelor – Acele rezerve pe care un jucător trebuie să le ia pentru a nu fi eliminat din joc.

La începutul primului joc, fiecare jucător joacă cu 167 de puncte. Acest lucru înseamnă:

Punctul 242 piese48 puncte
Punctul 135 piese65 puncte
Punctul 83 piese24 puncte
Punctul 65 piese30 puncte
Sunt necesare 167 de puncte pentru ca fiecare jucător să numere punctele.

  • Punct – La masă, există douăzeci și patru de puncte. Acesta nu este scorul, ci spațiul în formă de triunghi. Cu toate acestea, poate fi folosit și pentru a marca, în funcție de câte puncte sau câștiguri valorează jocul. De exemplu, dacă o persoană câștigă un singur joc, acesta valorează un punct, „Marți” are două victorii sau un dublu, iar table valorează 3 puncte sau un triplu.
  • Un joc – Un joc care este câștigat prin eliminarea tuturor pieselor înainte ca adversarul să îndepărteze piesele.
  • Marți – Un joc câștigat prin eliminarea tuturor pieselor de pe tablă înainte ca adversarul să-și poată elimina piesele.
  • Table / Backgammon – Numele jocului, ca în cazul unei victorii. Această victorie are loc atunci când o persoană scoate toate piesele din joc înainte ca adversarul să aibă o damă pe bară.
  • Îndepărtarea – Acesta este actul de a îndepărta piesele de pe tablă.
  • O piesă – O singură piesă expusă în atacul adversarului.
  • Eaten – Atacarea piesei unui adversar și scoaterea acesteia în bară.
  • Mâncat și acoperit – Nu puteți doar să atacați și să mâncați piesele adversarului, dar trebuie și să mutați piesa neprotejată și să o protejați în același timp.

Amintiți-vă, aceștia sunt doar câțiva dintre cei mai des întâlniți termeni în table și ar fi bine să cunoașteți și setul complet de joc. Exersează, jucând Table online și vei vorbi și vei juca Backgammon ca un profesionist.