Setul de joc de Table online pentru toți

Setul de joc de Table online
Joc Table este considerat atât unul de noroc dar și de strategie, acesta este ideal pentru serile cu prietenii sau întâlnirile în familie, ceea ce ne poate face să-l catalogăm în categoria jocurilor de societate. Pentru că tablele se joacă doar în două persoane, atunci când vor să se joace mai mulți, se pot organiza mini turnee de Table online.

Nu durează mult să înveți cum să joci Backgammon, chiar dacă poate părea puțin complicat. Timpul de joc pentru fiecare persoană este scurt, așa că adesea este jucat în meciuri, de exemplu primele cinci puncte iar acestea pot dura cu aproximativ 30 de minute.

Un joc de Table este format dintr-o tablă specială pe care regăsim desenat 24 forme de triunghiuri, plasate a câte 12 la poli opuși, în total avem 30 de puluri și două zaruri de joc. Triunghiurile la joc de Table au culori alternante, fiind grupate a câte 6 în 4 zone diferite. Aceste zone sunt denumite strategic: case și exterior.

Toate suprafețele acestei table joc arată cele 12 puncte în diagonală, în direcția opusă. Punctele sau spațiile 7 și 12 sunt numite partea exterioară a casei, punctele 13 și 8 sunt pozițiile exterioare ale adversarului iar 19 și 24 sunt pozițiile de acasă ale adversarului. Același mod se regăsește și la joc de Table online

Scopul jocului Table / Backgammon

În prima faza, trebuie să știi că triunghiurile la joc de Table, de care am spus sunt numerotate pentru fiecare jucător în parte, începând cu casa care îi aparține, triunghiul cu numărul 24 fiind cel cu numărul 1 pentru adversarul său.

Fiecare jucător va primi câte 15 puluri de o culoare, iar acestea se vor aranja pe Backgammon tabla de joc în următorul fel:

2 puluriTriunghiul numărul 24
5 puluriTriunghiul numărul 13
3 puluriTriunghiul numărul 8
5 puluriTriunghiul numărul 6

După ce pulurile au fost așezate pe tabla de joc Backgammon acesta începe prin aruncarea a câte un zar de către fiecare jucător. Cel care aruncă cel mai mare zar va începe jocul table online și își poate pune în acțiune strategia, de exemplu dacă jucătorul 1 aruncă zarurile și are 4 pe un zar iar pe al doilea 5, totalul este 9, al doilea jucător dacă are pe primul zar 3 iar pe al doilea 4, totalul este de 7, primul jucător, pentru că are cel mai mare zar, va începe primul să mute.

După ce a fost stabilit jucătorul care dă startul jocului de Table online, acesta va arunca din nou ambele zaruri și va face prima mutare în funcție de rezultatul lor.

La Backgammon online piesele se mută conform numerelor de pe zaruri. Spre exemplu, dacă un jucător aruncă zarurile 5 și 3, el poate face următoarele mișcări: mută o piesă 8 spații sau mută o piesă 5 spații și altă 3 spații. Reguli, ce sunt aplicabile și la varianta de Table online.

În cazul în care un jucător aruncă o dublă la Table, acesta poate face 4 mutări în loc de două. Spre exemplu, dacă va arunca cu zarurile 3 și 3, acesta are posibilitatea să mute un pul de 4 ori câte 3 spații. El poate efectua 4 mutări fie cu o piesă, fie cu două, fie cu trei, fie cu patru.

La Backgammon joc, dacă un jucător are 2 sau mai multe piese în același spațiu, se consideră că acesta l-a marcat. În această situație, oponentul nu mai poate să-și poziționeze piese pe spațiul ocupat și nici nu poate muta piese pe acesta, ci este nevoit să arunce un zar suficient de mare care să le sară.

La polul opus al unui joc Table, avem alta situație, mai exact o descoperire. Dacă pe un spațiu există o singură piesă de joc, aceasta este considerată descoperită. Practic, în situația aceasta, dacă în timpul mutării pieselor de Table, un jucător trece prin acest spațiu sau se oprește pe el, iar acolo există un pul al unui adversar, acesta va îl va scoate de pe tabla de joc.

De unde a început jocul de Table?

La originea jocului de Table pare că a se află “Senet” (ale carui piese erau cochilii, bastonase) un vechi joc de table egiptean și “Jocul regal din Urim” original din Mesopotamia, pe care le-au preluat romanii, aceștia numind jocul lor de Table “Duodecim Scripta” (“Douăsprezece linii”). “Senet-ul” era cunoscut încă din preistoria Egiptului (4000 i.Hr.), un exemplar păstrându-se la Muzeul Regal de arta și istorie, din Bruxelles.

Pe pereții mormintelor regale din Egipt, pot fi văzute reprezentări ale unor jucători de table, pregătindu-se să arunce zarurile făcute din os de astragal. Desenele sunt însoțite de hieroglife care explică detaliile jocului. Cel mai vechi joc de table din Mesopotamia datează din 2600 i.Hr. și este păstrat la British Museum din Londra. Se juca pe o tablă, cu piese albe și negre și trei zaruri cu câte patru fețe.