Strategii și tehnici de top pentru a câștiga la table

Top strategii pentru Table
A câștiga la table este o chestiune de a ști ce tehnici și strategii vor funcționa cel mai bine împotriva adversarului tău. Cu cât ai mai multe cunoștințe și experiență ca jucător de table, cu atât îți va fi mai ușor să știi ce strategii vor funcționa. Pentru a îți îmbunătăți jocul de table, trebuie să te asiguri că cunoști regulile jocului, folosești strategii pe care le aplici în favoarea ta și îți îmbunătățești cunoștințele despre joc, citind și jucând mai des. Să vedem acum care sunt cele mai populare strategii pentru jocul de table, cate te duc către o victorie sigură.

Mișcare de deschidere

Folosește-ți mișcarea de deschidere în avantajul tău. Prima mișcare pe care o faceți poate avea un impact mare asupra faptului că veți câștiga sau nu jocul. Deși s-ar putea să nu puteți face o mișcare de deschidere bună în fiecare joc pe care îl jucați, vă ajută să știți ce să faceți când aruncarea zarurilor este în favoarea voastră. Cele mai bune două mișcări de deschidere pe care le puteți face sunt să creați un prim sau să mutați una dintre piesele voastre de la al 24-lea punct la al 13-lea punct, cunoscut și sub numele de „saltul iubitului”.

  • Pentru a crea un prim – aveți nevoie fie de o aruncare de zaruri 3-1, 4-2 sau 6-1. Lansarea cu 3-1 zaruri este cea mai bună, deoarece puteți crea o ancoră pe al 5-lea punct, creând astfel un prim cu al 6-lea punct. Acest lucru vă pune în avantaj, deoarece adversarul vostru va avea două posibilități mai puține de a depăși ștacheta.
  • Pentru a face saltul iubitei – aveți nevoie de o aruncare de 6 -5. Folosiți aceste mișcări pentru a aduce checker-ul al 24-lea punct la al 13-lea punct. Această mișcare expune cealaltă piesă la atingere, dar vă oferă un mare avantaj.

Joc rapid

Jocul rapid este cea mai simplă și folosită strategie de table. Folosind această strategie, puteți termina un joc de Backgammon cam cât de repede se termină și o partidă de Remi pe Tablă. Implică să vă deplasați piesele cât mai repede posibil spre casa. Aplicați această strategie numai în cazul în care obțineți valori bune la prima aruncare. Dacă ambii jucători joacă, aplicând această strategie, cel care va arunca zaruri mai bune va câștiga jocul. Din acest motiv, ar trebui să vă angajați la un joc de alergare numai dacă deschideți cu zaruri puternice. Începătorii, de obicei, cred că zarurile de valoare mai mare câștigă întotdeauna un joc de table, dar acest lucru înseamnă că ei nu cunosc alte strategii de joc.

Strategia Blitz

Atacarea pieselor vulnerabile ale adversarului este o altă modalitate de a vă spori șansele de câștig. Această strategie numită Blitz implică țintirea adversarului vostru prin aterizarea pe piesele lui și trimițându-l la bară ori de câte ori este posibil. Folosirea acestei strategii vă ajută să prindeți piesele adversarului vostru și el să le mute la câteva puncte înapoi.

Cu toate acestea, trebuie să fiți conștient atunci când aplicați această strategie, deoarece poate funcționa împotriva dorinței voastre. Atacul adversarului vostru poate face piesele voastre vulnerabile dacă luați decizii greșite. Avantajul nu constă doar în devansarea pieselor adversarului ci și în posibilitatea de a bloca piesele acestuia afară de pe tabla în cazul in care nu aruncă zaruri care să îi permită reintrarea acestuia în joc.

Strategia Zid sau de ținere

Îndepărtându-vă de tabla de casă, jocul de ținere se bazează pe menținerea unui punct de ancorare în tabla de casă a adversarului vostru. Deși este adesea înțelept să avansați cele mai îndepărtate piese la începutul jocului pentru a evita să fiți prins, lăsarea unui punct de ancorare pe tabla de casă a adversarului vă oferă două avantaje.

  • Din punct de vedere defensiv, vă oferă un loc sigur pentru a ateriza în cazul în care una dintre piesele voastre este scoasă.
  • Ofensiv, jocul de ținere lasă ancora voastră să ofere o amenințare rezonabilă pentru piesele care avansează adversarul vostru. Dacă capturați o piesă în tabla de casă a adversarului vostru, iar apoi adversarul vostru capturează piesa ca răspuns, veți ieși în avantaj.

Strategia de amorsare

Dacă doriți să deveniții un câștigător la table, învățarea strategiei de amorsare este esențială. Această strategie presupune a avea mai multe serii conectate sau prime de puncte realizate pe tablă. Cu alte cuvinte, creați un zid prin care adversarul vostru devine greu de trecut, cu excepția cazului în care acesta are o rolă mai mare decât punctele obținute.

De exemplu, un adversar va trebui să arunce un cinci sau șase când aveți un zid de patru făcut punct pentru a-l sparge. Folosirea acestei abordări vă favorizează în două moduri. În primul rând, aveți o oportunitate ușoară de a obține piesele rămase. În al doilea rând, vă veți întârzia adversarul și vă veți avansa șansele de câștig. Luați în considerare combinarea amorsării cu stratgeia Blitz pentru a vă spori oportunitățile de câștig.

Vă puteți împiedica adversarul să ajungă la tabla de casă prin crearea de ancore în apropierea punctelor superioare de pe tabla adversarului vostru. Acest lucru îl va împiedica pe adversarul vostru să primească dame de la punctul 24 la tabla de casă. De asemenea, va fi mai greu pentru adversarul vostru să reintroducă piesele care au fost lovite și trimise la bară.

Puteți crea mai multe ancore una lângă alta pentru a forma numere prime. Primul ideal se numește șase prime, 6 puncte unul lângă celălalt, toate având 2 sau mai multe piese pe fiecare punct. Crearea unui șase prime va face imposibil ca adversarul vostru să se deplaseze către tabla de acasă.

Înghețarea jocului

Aceasta strategie se bazează pe păstrarea în casa adversă a unui punct puternic. Deși este recomandat ca primele piese mutate de-a lungul jocului să fie cele mai depărtate, această strategie vă oferă 2 avantaje:

  • Din punct de vedere defensiv vă oferă un punct sigur în cazul în care piesele voastre sunt scoase de pe tabla și împiedică adversarul să câștige.
  • Din punct de vedere ofensiv, înghețarea jocului oferă și o amenințare pentru piesele adversarului ce se grăbește să le aducă în casa. Dar dacă capturați piese, iar piesele voastre sunt apoi capturate la rândul lor nu prea rezolvați nimic.

Joc invers

Jocul invers duce strategia de Înghețarea jocului un pas mai în față și consta în păstrarea în baza adversarului a mai multe puncte puternice. Evident, având în vedere ca jocul începe doar cu 2 piese în casa adversă veți putea aplica această strategie doar în cazul în care piesele voastre sunt capturate în mod repetat. Jocul invers nu este o strategie intenționată ci mai degrabă o metodă de salvare de la o înfrângere clară.

Nu alegeți niciodată metoda și tactica de table în avans, deoarece aceasta poate să nu funcționeze. Trebuie să cunoașteți bine regulile joc table, să aveți capacitatea de a vă adapta la situația din joc și să nu urmați un singur plan. Simțiți slăbiciunile adversarului și profitați de ele. Ca o regulă universal valabilă – încercați să băgați în casa fiecare piesă cât mai devreme în joc din cât mai puține mutări pentru a câștiga practic zaruri în plus față de adversar.

Fapte inetersante despre jocul Table

Primele descoperiri, conform Wikipedia, provin din Egiptul antic. Acolo se practica un joc, numit Senet. Jocul se juca pe o tablă specială, iar mișcările au fost determinate de zaruri. Un alt strâmoș al tablelor este descoperit în Mesopotamia, numit Jocul Regal. Jocul Jiroft, descoperit în Iran, este considerat cel mai apropiat strâmoș al actualului joc de table. În secolul al IX-lea a apărut pentru prima dată în Europa, jocul de table propriu-zis, cunoscut și astăzi și repede a fost acceptat de fanii jocurilor de noroc.