Etimologia termenului “Rummy”

Etimologia termenului “Rummy”
Cu trecerea anilor și dezvoltarea jocurilor de societate, au apărut și mai multe versiuni ale popularului joc Rummy (Remi, Remy). Fiecare dintre aceste variante vine și cu câteva caracteristici distincte, însă idea jocului se păstrează în continuare, și anume de a construi amestecuri care constă din seturi, trei sau patru de un fel de același rang sau rulează, trei sau mai multe cărți în ordine, de același costum. Conform unele surse, jocul a primit denumirea de „rummy” de la englezii, ca un cuvânt derivat de la cuvântul rum, care în argoul britanic însemna ciudat, deosebit, straniu, ieșit din comun.

Alte surse spun că, atât numele cât și regulamentul provin din jocul Rum Poker și că acesta stă la baza întregului joc Remi. Dar cea mai interesantă poveste spune că termenul de rummy provine de la sticlele de rom care erau „pariul sau miza”, care se punea la bătaie în timpul jocului. Cel care pierdea trebuia să plătească următoarea sticlă de rom.

O scurtă istorie a jocului Remi

Se spune că jocul Remmy a fost inventat în anul 1909 de Elwood Baker, dar el a creat doar o altă versiune a acestui joc. Prima formă a jocului Rummy a fost concepută în Mexic și purta numele de Conquian. Imigranții au adus jocul în America și popularitatea lui Remi a început să crească. Există date istorice, care spun că idea despre acest joc este preluată de la jocul asiatic Mahjong. Alte surse dovedesc că acest joc provine din Japonia, preluat de la jocul Hanafuda.

Din această listă cu influențe nu lipsesc nici infromații din Primul Război Mondial. În acest timp, mai multe ziare locale din Ungaria au menționat acest joc ca un mod de divertisment din localurile din Budapesta. Popularitatea jocului creștea tot mai mult și datorită faptului că nu necesită o achiziție de piese, ci putea fi jucat cu cărțile de joc obișnuite. În plus, jocul era interesant și necesita anumite abilități strategice. În anii 30, jocul Rummy și-a atins apogeul, când era apreciat de vedetele Hollywood-ului.

De ce să jucați Remi

Fiecare joc a fost creat cu un motiv! Fie ca să vă petreceți timpul liber sau să realizați câștiguri sau să dezvoltați anumite abilități intelectuale. Remi nu face excepție de la această regulă. Încă de la primele minute de joc veți observa că puteți ajunge în anumite situații decisive. De aceea, cunoașterea regulilor de Remi este foarte importantă.

Alegerile pe care le faceți în timpul jocului vă pot influența strategia și rezultatul final al jocului. Cu toți știm că șahul este unul dintre cele mai complicate jocuri de masă dar Remi aduce alte provocări pentru imaginația și creativitatea jucătorului. Acum puteți încerca un joc online de Remi Etalat și vedeți, dacă vă puteți bate adversarii sau va fi nevoie să va informați despre strategii utile la Remi Online.