Intrăm în noua eră a jocurilor sociale mobile

Intrăm în noua eră a jocurilor sociale mobile

Creșterea caracteristicilor sociale și a evenimentelor în jocuri

În ultima perioadă s-a observat o creștere semnificativă a caracterisiticilor sociale incluse în jocurile mobile. Probabil că, această nevoie a fost provocată și de la situația pandemică, care de curând limita socializarea oamenilor și determina viața lor într-un cerc mult mai restrâns, decât de obicei. Includerea unui număr mare de funcții sociale și evenimente în jocurile mobile duce la o nouă eră socială în dezvoltarea gaming-ului din mers. Se observă două grupuri mari de caracetristici sociele: crearea de funcționalități de socializare în afara jocului de bază și adăugarea multor funcționalități de socializare în timpul jocului.

Jocurile online ca o platformă socială

Jocurile online pot fi foarte variabile, iar companiile de software au umplut fiecare nișă în acest domeniu, satisfacând nevoile fanilor. Companiile de jocuri au văzut potențialul jocurilor multiplayer și modul în care aceste jocuri ar putea deveni o adevărată platformă de socializare, mai intercativă decât rețelele sociale obișnuite. Pe aceste platforme noi, oamenii pot interacționa cu prietenii lor, pot crea alte cunoștințe și în același timp pot juca împreuna.

Trecerea jocurilor clasice, precum Table și Remi, în lumea digitală a arătat cum fanii acestor jocuri pot crea întregi comunități în jurul acestor jocuri. Jocurile online, în comparație cu ețelele sociale, oferă un spațiu mult mai interactiv și interesant. Acest lucru arată că, rețelele sociale trebuie să găsească o modalutate să țină pasul cu dezvoltatorii de jocuri online.

Streaming

Streaming-ul a avut, un efect semnificativ asupra modului în care oamenii se implică în jocurile online. Transmisia live este mult mai accesibilă decât metodele tradiționale de difuzare și constă în vizionarea altor persoane, jucând jocuri online și în același timp comentează.

Platformele de streaming permit oricărui individ să-și creeze propriile comunități, cu camere de chat, care surprind momente interesante de joc pe care publicul le poate vedea. Platformele de streaming sunt o nouă formă de social media. Nu este vorba doar de a juca jocurile, ci de a construi o comunitate de fani cu gânduri similare.

Streaming-ul este mai nou decât jocurile online și a devenit mult mai popular în ultimii cinci ani, pe măsură ce tehnologia de streaming a jocurilor live avansează. Platformele de social media s-au orientat repede pentru a-și implementa propriile servicii de streaming, cum ar fi pe Facebook și YouTube.

Un alt aspect important al streaming-ului este că acesta reprezintă o modalitate a oamenilor de a interacționa cu vedeta lor preferată. Streaming-ul live vă permite să discutați și să interacționați cu ei în timp real. Așa se formează o comunitate a fanilor jocurilor online, care discută, împărtășesc sfaturi și explorează jocuri noi și urmăresc știri și evoluții din industria jocurilor multiplayer sociale. Există o relație cu comunitatea din partea cealaltă a ecranului, deoarece jucătorii chiar dacă stau singuri, ei nu sunt izolați.

Concluzii

Deși conceptul de socializare în joc să fie ceva nou pentru mulți dintre noi, pasionații de jocuri folosesc această tehnologie de a crea prietenii de durată și a fi conectați de ani de zile. Pe măsură ce pandemia continuă și milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu luni de izolare socială, jocurile sociale online continuă să fie o insulă de salvare pentru mulți și aduc multe avantaje. Acești jucători noi o să continue să joace chiar și după ce li se permite să socializeze personal.