Reguli Remi pe Tablă

Remi pe Tablă la VIP Remi
Vă place să jucați Rummy 45? Ce variantă preferați – pe etalate sau pe tablă? Dacă răspunsul este pe tablă înseamnă că vă aflați în locul potrivit, deoarece aici o să discutăm despre regulile jocului Remi pe tablă.

Jocul Remy poate fi jucat în mai multe variante, dar cele mai populare sunt pe tablă și etalat. Rummy cu piese conține 106 piese, numerotate de la 1 până la 13, în 4 culori diferite și două piese joker sau joly. Piesele sunt grupate în grămezi de câte 7, piesa care rămâne în plus se întoarce și este considerată atu. Jucătorul care va începe jocul primește 15 piese iar restul jucătorilor câte 14. Remi pe tablă diferă de regulile jocului Remi etalat. La Remy 45 jucătorii sunt obligați să etaleze combinațiile valide pe masa de joc.

Jokerul poate înlocui orice altă piesă din joc, dar condiția este ca o combinație formată cu joly să mai existe încă cel puțin două piese reale, la doi jokeri – patru piese reale. Piesa atu poate fi folosită numai la închiderea jocului și condiția este jucătorul să formeze o combinație cu acest atu și să închidă jocul.

Remi pe tablă – Regulile jocului

Remi pe tablă este un joc de societate. Participă între 2 și 4 jucători. Dacă un jucător vrea să joace pe tablă, trebuie să anunțe acest lucru în primele trei ture. Dacă un jucător alege să joace pe tablă nu poate lipi piese la combinațiile deja etalate de ceilalți jucători pe masa de joc. De asemenea, un jucător care joacă pe tablă nu poate folosi un joker etalat și nici nu poate rupe șirul. El poate să ia numai ultima piesă din șir. Combinațiile pe care le poate forma sunt suite – formate din piese cu numere ulterioare și formații, formate din piese cu același număr dar de culori diferite. Piesa cu numărul unu poate fi folosită ori în combinație 1-2-3 ori în combinație 12-13-1.

Tipuri de Remi pe tablă

Remi pe tablă poate fi jucat în câteva variante:

  • Simplu: se formează suite și terțe fără restricții. Punctaj 500 puncte.
  • Bețe: 2 terțe de câte 4 piese și 2 terțe de câte 3 piese. Punctaj 700 puncte.
  • Mozaic: se realizează o suită completă, să nu existe 2 piese consecutive de aceeași culoare, primele 4 piese trebuie să fie de cele 4 culori și piesa cu numărul 1 de la început trebuie să fie de altă culoare decât 1 la sfârșit. Punctaj 1000 puncte.
  • Bicolor: 2 suite în 2 culori. Punctaj 1200 puncte.
  • Duble: 7 perechi de duble. Punctaj 1300 puncte.
  • Monocolor: suită completă de aceeași culoare de la 1 până la 1. Toate piesele sunt de aceeași culoare. Punctaj 1500 puncte.
bete remibicolor remibicolor2 remiduble remimonocolor remimosaic remisimplu remi

Remi românesc – un joc social

Mediul digital a permis dezvoltatorilor de jocuri online să-și folosească din plin imaginația și să creeze mai multe variante de joc. Remi joc nu face excepție de la această regulă. Originea jocului Rummy nu este foarte clară, dar anumite surse spun că provine de la englezi de la cuvântul “rum” sau de la popularul joc Rum Poker. Indiferent de proveniența jocului cert este că astăzi putem accesa jocurile noastre preferate de oriunde, fără să fim limitați de spațiu sau distanțe. Cei mai mulți preferă sp joace pe mobil dar putem accesa oricând jocul VIP Remi și de pe tabletă săi să jucăm pe un computer direct din browser.