Scopul piesei Joly la Remi

Scopul piesei Joly la Remi
Care este scopul piesei Joly? La ce te ajută piesă Joly în jocul de Remi? De ce este inclus în joc? Citește în următorul articol.

De foarte multe ori în momentele în care prietenii se întâlnesc sau familiile își petrec ceva timp împreună aleg să joace câteva jocuri pentru a se distra. Astfel, că există numeroase astfel de jocuri pe care le poți alege pentru ați folosi timpul într-un mod productiv și care să îți pună mintea la contribuție. Unul dintre ele este jocul de remi etalat care mai este cunoscut și sub numele de Rummy 45. El este un tip de joc care se poate juca oriunde, fie că ești acasă, în parc, la munte, la mare sau la o terasă.

Pentru că trăim în era tehnologiei, jocurile pe care le jucai fizic (prin fizic ne vom referi la acele jocuri unde era necesar să te întâlnești cu ceilalți adversari și la care aveai nevoie de o tablă de joc și jetoane pentru a te putea juca) au evoluat și au trecut în mediul online. Astfel, astăzi este mult mai simplu și ai la un click distanță jocul preferat. Acum nici nu mai este necesar să ai alături prietenii sau familia, pentru te poți juca oricând cu niște necunoscuți.

Jocul de Remi online este unul dintre jocurile îndrăgite și populare în rândul oamenilor de toate vârstele pentru că nu are niște reguli foarte greu de înțeles și de pus în aplicare. Este tipul de activitate care îți pune mintea la contribuție, îți testează atenția, capacitatea de a lua decizii și totodată îți poți dezvoltă spiritul strategic.

În jocul de remi vei avea 106 jetoane cu numere de la 1 la 13. Printre aceste piese se vor găsi și 2 piese care poartă numele de Joly. Le vei putea deosebi de restul pieselor pentru că în loc de numere au o față zâmbitoare.

Jolly este o piesă foarte importantă

Acesta este echivalentul a 50 de puncte și înlocuiește orice piesă, astfel ajutând jucătorii să formeze suite sau terțe. De asemenea, jucătorii care au un Jolly au dreptul de a îl schimbă cu piesă pe care o înlocuiește doar o singură dată. Ei vor face acest lucru întorcându-l cu față în jos. Odată făcută această mișcare, cel care schimbă Jolly-ul are obligația să folosească piesă care era înlocuită de Jolly într-o formație și totodată în aceeași tură. Va face acest lucru prin aceeași modalitate prezentată mai devreme, adică întoarce jetonul cu fața în jos.

O altă informație importantă despre Jolly este aceea că el se poate lipi de către jucătorul care deține această piesă în orice formație. Un aspect important la regulile de remi pe etalate de avut în vedere este că el nu poate fi lipit la alți jucători. Un alt aspect important pe care jucătorii trebuie să-l știe despre această piesă este ce se întâmplă în momentul în care etalezi Jolly-ul. Astfel, în cazul în care este etalat într-o terța de către un jucător împreuna cu alte 2 cărți, pentru a putea fi folosit se vor lipi ambele piese de aceeași valoare cu cele deja etalate. Ce este important în acest caz este că acestea să dețînă culori diferite.

Joker într-o suităJoker într-o formație
Joker într-o suităJoker într-o formație

Atitudinea jucătorilor cu privire la Jolly

Mereu acesta este un motiv de bucurie pentru participanțîi la jocul de rummy 45. Fiind o cariere cu atâtea avantaje pentru jucători, în momentul în care cineva are pe tablă piesă această își poate crea o strategie mult mai bună și își mărește considerabil șansele de câștig. Astfel mare parte din jucători în momentul în care dețîn o asemenea piesă știu că doar un ghinion foarte mare sau lipsa de atenție și de strategie ii poate face să piardă.

Așadar în jocul de remi Jolly este piesă cea mai importantă care poate schimbă parcursul competiției și care poate departaja încă de la început câștigătorul de ceilalți jucători. Dacă cei care se joacă remi își crează o strategie bună, au atenția sporită și dețin această piesă pot câștiga fără să aibă prea multe emoții.